Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın azil süreci ve onarıcı adalet – Dr. İdil Elveriş ile söyleşi

ABD’nin yasama organı Kongre’nin alt kanadı, Başkan Donald Trump’ı Beyaz Saray’ı terk etmesine bir hafta kala, 6 Ocak’taki Kongre baskını nedeniyle resmen “isyana teşvik” ile suçladı. Bu suçlama ile Trump, görevdeyken hakkında iki kez azil süreci işletilen ilk ABD başkanı oldu. Trump’ın Temsilciler Meclisi’nin isnat ettiği suçtan yargılanması ise Senato’ya düşen bir görev ve olur da Trump yargılanırsa -ilk seferinde olduğu gibi- aklanması da olası. New York Barosu’nda kayıtlı avukat olan ve halen London School of Economics’te araştırmacı sıfatıyla bulunan hukukçu ve siyasetbilimci Dr. İdil Elveriş ile hem Trump’ın hem de Kongre baskınına katılanların cezalandırılma süreçlerini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.