Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezya’nın Sulawesi Adası’nda 6.2 büyüklüğünde deprem: En az üç ölü var

Endonezyalı yetkililer, bugün (15 Ocak) Sulawesi Adası’nda meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde en az üç kişinin öldüğünü, enkaz altında mahsur kalan onlarca insanı arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Endonezya’da günün erken saatlerde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, iki buçuk yıl önce binlerce kişinin öldüğü büyük bir deprem yaşayan Sulawesi Adası’nın sakinlerinde korkuya neden oldu. 2018’de, Sulawesi’nin Palu bölgesindeki 7.5 büyüklüğünde deprem ve ardından meydana gelen tsunamide, 4 bin 300’den fazla insan hayatını kaybetmişti.

Sulawesi Adası’nın batısında bulunan ve yaklaşık 110 bin kişinin yaşadığı Mamuju kentinde bir hastanenin yıkıldığı belirtildi. Mamuju’daki arama kurtarma ekibinden bir görevli, “Hastane dümdüz oldu, çöktü. Enkaz altında mahsur kalan hastalar ve hastane çalışanları var ve şimdi onlara ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Kurtarma ekiplerinin enkaz altındaki sekiz kişilik bir aileye ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.  

Yetkililer yerel saatle sabah 02.18’de meydana gelen depremden sonra bir otelin çöktüğünü ve bölge valiliği binasının ise büyük hasar aldığını açıkladı. Endonezya Ulusal Afet Azaltma Dairesi Sözcüsü Raditya Jati, depremde üç kişinin öldüğünü ve 24 kişinin yaralandığını söyledi.

“Yollar çatladı ve birçok bina çöktü”

Şehrin genelindeki hasarın ciddi olduğunu ancak felaketin boyutlarının henüz tam olarak anlaşılamadığını söyleyen bir Mamuju sakini, yaşadıklarını “Yollar çatladı ve birçok bina çöktü. Deprem çok güçlüydü. Uyandım ve karımla kaçtım” diyerek anlattı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Jeoloji Araştırma Merkezi, depremin merkez üssünün Mamuju olduğu açıkladı. Tektonik plakaların çarpıştığı Pasifik “Ateş Çemberi” üzerindeki konumu nedeniyle bölgede sık sık sismik ve volkanik aktivite yaşanıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.