Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’de maden patlaması: 12 madenci kurtarıldı, 10 madenci hâlâ aranıyor

Geçen hafta Çin’nin Shandong eyaletinde bulunan altın madeninde meydana gelen patlamada mahsur kalan 22 işçiden 12’si kurtarıldı. Kayıp olan 10 işçi için ise arama ve kurtarma çalışmaları sürüyor.

10 Ocak Pazar günü Çin’in Shandong eyaletinde bulunan Hushan adlı altın madeninde meydana gelen patlamada 22 madenci mahsur kaldı. Çinli yetkililer, 22 madenciden 12’sinin hayatta olduğunu açıklarken halen kayıp olan 10 işçi için ise arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Çin haber ajansı Xinhua’ya göre, patlamanın ardından olay yerine çok sayıda arama-kurtarma ekibi sevk edilirken madenin içine açılan kuyulardan içerideki madencilere yardım malzemeleri gönderildi. Madenciler, gönderilen çelik halatların yardımıyla yetkililere hayatta olduklarını teyit eden ve çeşitli ilaçlara gereksinim duyduklarını belirten notlar yolladı.

Habere göre, maden yönetiminin patlama hakkında yetkililere yaklaşık 30 saat sonra bildirimde bulunması tepkiye yol açarken maden ocağında çalışan iki üst düzey yetkili “ihmal” suçlamasıyla görevlerinden alındı.

Patlamanın gerçekleştiği altın madeni, Çin’in dördüncü en büyük altın madencisi Zhaojin Mining Industry şirketinin yan kuruluşu olarak bilinen Shandong Wucailong Investment adlı şirkete ait. Şirket yetkilileri, patlama sonrası herhangi bir açıklama yapmadı.

Derleyen: Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.