Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fethullahçılar’a yönelik yeni operasyon: 160 kişi gözaltına alındı

İzmir merkezli 60 ilde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) “Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 238 kişiden 160’ı yakalandı. Anadolu Ajansı’nın haberine göre haklarında gözaltı kararı verilen 238 kişiden 218’i muvazzaf. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında şüphelilerin 133’ü Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 40’ı Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 65’i Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup. Şüpheliler arasında altı albay, üç yarbay, dokuz binbaşı, 11 yüzbaşı, 18 üsteğmen, 11 teğmen, 167 astsubay, 13 de uzman çavuş yer alıyor.

Anadolu Ajansı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ’nün TSK’ya sızdırdığı mensuplarının deşifre edilmesi amacıyla kuvvet komutanlıklarıyla “ortak veri paylaşımına” dayalı çalışma yapıldığını da duyurdu. Bu işbirliğiyle 13 Ekim ve 8 Aralık 2020 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na mensup 400’ü muvazzaf 414 asker şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.