Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu: “Bahçeli’nin kendisine çekidüzen vermesini tavsiye ederiz”

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın evinin önünde saldıya uğramasının ardından partinin lideri Ahmet Davutoğlu açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’yi, Özdağ’a yapılan saldırı karşısındaki tavırları nedeniyle kınadı.

Ahmet Davutoğlu bu sabah, gazeteci İsmail Küçükkaya’nın FOX TV’de sunduğu “Çalar Saat” programına konuk oldu ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Selçuk Özdağ’ın evinin önünde saldırıya uğramasının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hâlâ açıklama yapmamasını eleştiren Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı dört gün oldu, hâlâ kamuoyuna bir açıklama yapmadı. Devlet Bahçeli bir açıklama yaptı, keşke yapmasaydı” dedi. Davutoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamalarıyla ilgili “Bir öfke, bir nefret, bir intikam duygusu. Nedir bizimle, farklı düşünen insanlarla alıp veremediği” diye konuştu.

“Özdağ’a yapılmış saldırı, tüm siyasetçilere yapılmıştır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün (18 Ocak), Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasında ziyaret etti.

Görüşmenin ardından ortak açıklama yapıldı. İki partinin lideri de Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın uğradığı saldırıyla ilgili konuştu.

Son günlerde siyasetçilere ve gazetecilere dönük fiili saldırılara varan olaylar yaşandığını söyleyen Davutoğlu, “Şahsen Selçuk Özdağ’a, Gelecek Partisi’ne yapılmış bir saldırı değildir. Ülkedeki bütün siyasilere yapılmış bir saldırıdır. Eleştirileri beğenmezsek cuma namazına giderken hakarete, saldırıya uğrayabilirler mesajı iletilmiştir. Aynı gün iki gazeteci de saldırıya uğramıştır. Aynı anda senkronize bir saldırıya uğramışlarsa bu piyonları harekete geçirenler önemlidir” dedi.

“Selçuk Bey yoluna devam ediyor”

Kılıçdaroğlu’na ziyareti için teşekkür eden Davutoğlu, “Sayın Genel Başkana teşekkür ediyorum. Bizi korkutamayacaklarını bilsinler. Selçuk Bey yoluna devam ediyor. Yaralanıyor, ağır kan kaybıyla kaldırılıyor, kol kemikleri kırılıyor ama belli duyarlı medya hariç haber olarak yer almıyor. Yer alıyorsa da sıradan bir kaza gibi yer alıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun haberdir. Herkes yaptıklarıyla, yapamadıklarıyla yazılacaktır” diye konuştu.

“Bahçeli tehdit diliyle konuşuyor”

Davutoğlu, Bahçeli’nin saldırıya ilişkin yaptığı açıklamalara da cevap verdi. MHP liderini kınayan Davutoğlu, şunları söyledi: “Sayın Bahçeli’nin konuşmalarına baktığınızda Yusuf Has Hacib’den hiç tat almadığı belli oluyor. Bahçeli üç gün bekledikten sonra konuşuyor ama kime konuşuyor. Yaralananlar, mağdur olanlar olmamış gibi tehdit diliyle konuşuyor.”

“ABD başkanı karşısında sessiz kalan sizsiniz”

Hiçbir partinin tabanıyla dertlerinin olmadığını dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sakinleşse, yüzüne süs takınıp güzel söz söylemeyi öğrense herkes rahatlayacak. Kınamıyor, geçmiş olsun demiyor. MHP camiasını konsolide etmeye yönelik mesajlar veriyor. Hiçbir siyasi partinin tabanını rencide edecek bir şey söylemeyiz. Bahçeli’nin kendisine çekidüzen vermesini tavsiye ederiz. Doğu Türkistan’ı dile getiren de biziz, Kırım’da Türkçe’nin bayraktarlığını yapan da biziz. Bahçeli kendisine bir baksın. Sayın Bahçeli Türk devlet geleneğinde ilk defa devlet başkanına ‘Aptal olma’ diyen ABD başkanı karşısında sessiz kalan sizsiniz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.