Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hong Kong’da tekerlekli sandalyeli bir atlet, 240 metre yüksekliğindeki gökdelene tırmanarak 700 bin dolar bağış toplamayı başardı

Hong Kong’da yaşayan tekerlekli sandalyeli bir atlet olan Lai Chi-Wai, pazartesi günü (18 Ocak) yaklaşık 240 metre yüksekliğindeki gökdelene bir tırmanış başlattı. Bir iple tekerlekli sandalyesine bağlı aparatı kullanarak tırmanmaya başlayan Lai, belirli bir yükseklikte çıkan kuvvetli rüzgarın etkisiyle kendi çevresinde dönmeye başladı. Yaklaşık bir saat kadar havada asılı kalan atlet, hedefine ulaşmasına çok az kala tırmanışı bırakmak zorunda kaldı. Yine de çabaları karşılığında 700 bin dolardan fazla bağış toplamayı başardı.

Dokuz yıl önce geçirdiği trafik kazasında belden aşağısı felç olan Lai Chi-Wai pazartesi günü, omurilik yaralanması olan hastalar için robotik bir dış iskelet üzerine yapılan araştırmayı finanse etmek amacıyla bağış toplayacağı bir tırmanış düzenledi.

Dört kez Asya Kaya Tırmanışı Şampiyonası zaferine sahip olan Lai, daha önce 2016 yılında tekerlekli sandalyesiyle Hong Kong’un Lion Rock Dağı’na tırmanmıştı.

Kendine yeni hedef olarak bir gökdeleni belirleyen Lai, cumartesi sabah güneşli, güzel bir havada hedefini gerçekleştirmek üzere tırmanışa geçti. Ancak öğleden sonra güzel hava yerini rüzgârlara bırakınca Lai’nin tekerlekli sandalyesi birçok kez binaya çarpma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Ayrıca vücut ısısının da düştüğünü fark eden Lai, tırmanışı sonlandırmak zorunda kaldı.

Lai bir röportajda, gökdelendeki ilk denemesinden sonraki gecesini anlattı ve gece boyunca gözlerinin önüne uyumasına engel olacak tırmanış sahnelerinin geldiğini söyledi. Böylelikle tırmanış ipinden dolayı incinmiş ve yaralanmış parmaklarında sargılarla Lai, pazartesi günü aynı hedefle tekrar tırmanışa geçti.

Tırmanışını çevrimiçi izleyen onlarca kişinin iyi dilekleriyle birlikte hedeflediği yüksekliğin biraz altında tırmanışını tamamlayan Lai, sağlık alanında yapılacak araştırma için 735 bin dolar toplanmasına yardımcı oldu.

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.