Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Ali Mahir Başarır Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde patlama meydana geldiğini söyledi, Mersin Valiliği “Patlama planlı şekilde yapıldı” dedi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, dün Twitter hesabından paylaştığı gönderide Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşaatında patlama meydana geldiğini duyurdu. Mersin Valiliği ise patlamanın planlı şekilde yapıldığını ve patlama sonrasında çevredeki ev ve seralarda meydana gelen zararın tespiti için kurulan komisyonun konuyu araştırdığını açıkladı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, dün (19 Ocak) Twitter hesabından paylaştığı gönderide, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşaatında patlama meydana geldiğini yazdı. Başarır, “Mersinlilerin artık huzuru kalmadı! Nükleer Akkuyu Santrali’nde 18.20 civarıyla yaşanan patlamadan ötürü, Gülnar bölgesinde kırılmayan cam ve kapı kalmadı. Yol yakınken, bu yanlıştan vazgeçin. Henüz tamamlanmadan yaşanan bu patlamalar, felaketin habercisi” dedi.

Başarır’ın paylaşımının ardından Mersin Valiliği, nükleer santral inşaatında meydana gelen patlamaların planlı olduğunu bildirdi. Valilik, yapılan planlı patlatma sonucu bölgedeki ev ve seralarda oluşan zararın tespitine yönelik de bir komisyon kurulduğunu duyurdu.

Mersin Valiliği’nin açıklaması şöyle:

“İlimiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zararları tazmin edilecektir.

Patlatma ile ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.