CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, dün Twitter hesabından paylaştığı gönderide Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşaatında patlama meydana geldiğini duyurdu. Mersin Valiliği ise patlamanın planlı şekilde yapıldığını ve patlama sonrasında çevredeki ev ve seralarda meydana gelen zararın tespiti için kurulan komisyonun konuyu araştırdığını açıkladı.
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, dün (19 Ocak) Twitter hesabından paylaştığı gönderide, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşaatında patlama meydana geldiğini yazdı. Başarır, “Mersinlilerin artık huzuru kalmadı! Nükleer Akkuyu Santrali’nde 18.20 civarıyla yaşanan patlamadan ötürü, Gülnar bölgesinde kırılmayan cam ve kapı kalmadı. Yol yakınken, bu yanlıştan vazgeçin. Henüz tamamlanmadan yaşanan bu patlamalar, felaketin habercisi” dedi.
Mersinlilerin artık huzuru kalmadı!
Nükleer Akkuyu Santrali’nde 18.20 civarıyla yaşanan patlamadan ötürü, Gülnar bölgesinde kırılmayan cam ve kapı kalmadı.
Yol yakınken, bu yanlıştan vazgeçin. Henüz tamamlanmadan yaşanan bu patlamalar, felaketin habercisi! pic.twitter.com/MP9C6ORt3z— Ali Mahir Başarır (@alimahir) January 19, 2021
Başarır’ın paylaşımının ardından Mersin Valiliği, nükleer santral inşaatında meydana gelen patlamaların planlı olduğunu bildirdi. Valilik, yapılan planlı patlatma sonucu bölgedeki ev ve seralarda oluşan zararın tespitine yönelik de bir komisyon kurulduğunu duyurdu.
Mersin Valiliği’nin açıklaması şöyle:
“İlimiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zararları tazmin edilecektir.
Patlatma ile ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı’ndan bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır.”