Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Donald Trump, Beyaz Saray’da veda konuşması yaptı: “Hareketimiz daha yeni başlıyor”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerini yaklaşık 8 milyon oy farkı ile kaybeden ve seçim sonuçlarına itiraz eden 45. başkan Donald Trump, bu sabah (20 Ocak) yaptığı konuşma ile Beyaz Saray’a veda etti.

Donald Trump, 20 dakikalık konuşmasında ailesine ve hükümetine teşekkür etti ve hükümetinin başarılarını listeledi. Trump aynı zamanda Çin’e karşı sert tavrından vazgeçmeyerek koronavirüsten ”Çin virüsü” olarak bahsetti.

6 Ocak’ta başkent Vaşington’daki Kongre binasına düzenlenen saldırıyı körüklemekle suçlanan Trump, bu saldırıyı kınadı ve politik şiddetin ABD’de hiçbir zaman kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Şimdi, iktidarı yeni bir yönetime devretmeye hazırlanırken hareketimizin daha yeni başladığını bilmenizi istiyorum” diyen Trump, siyasi hayatının henüz bitmediğine ilişkin sinyal verdi.

15 Ocak’ta açıklanan Pew Research Center anketlerine göre ABD halkının sadece yüzde 29’u, Trump’ın ABD siyasetinde yer almaya devam etmesini istiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.