Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ekonomik durumu iyi olmayanlara aylık 100 TL kira karşılığında ev veriyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 18 yıldır atıl vaziyette bulunan Mamak Eserkent sosyal konutlarının, yenilenerek ekonomik durumu iyi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ve yeni evli çiftlere aylık 100 TL’den tahsis edileceğini açıkladı. 

Belediye tarafından talepler alınmaya devam edilirken yoğun ilgi nedeniyle başvuru süresi de 1 Şubat 2021’e kadar uzatıldı. Konutlar, 10 Şubat 2021 tarihinde yapılacak kura çekilişiyle teslim edilecek.

Sözkonusu binalar, 18 yıldır kullanılmıyordu ve Yavaş döneminde belediye tarafından yenilendi. Yavaş’ın 29 Ekim 2020 tarihinde açılışını yaptığı konutlar, aylık 100 TL’den kiraya verilecek. Vatandaşlar, 1+1 büyüklüğündeki 400 konut için “https://www.ankara.bel.tr/genel-sekreter/genel-sekreter-yardimcisi/ozel-projeler-ve-donusum-dairesi-baskanligi/mamak-eserkent-sosyal-tesislerinde-tahsis-islemleri” internet adresi üzerinden çevrimiçi olarak başvurabilecek ya da Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı’na doğrudan başvurarak işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Evleri kiralamak isteyen vatandaşlarda aranan şartlar ise şöyle:

  • Aylık gelirin 3 bin TL’nin altında olması
  • Herhangi bir gayrimenkul sahipliğinin bulunmaması
  • İkametgâhlarının en az altı ay öncesinden itibaren Ankara’da olduğunu belgelemeleri.

İBB de benzer bir uygulama yapmıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de benzer bir uygulamayı geçen yıl KİPTAŞ Silivri 4. Etap Sosyal Konutları aracılığıyla yapmıştı. 1.396 dairenin ayda asgari ücretin altında bir fiyattan satılmasının amaçlandığı projeye, daire sayısından 30 kat daha fazla başvuru yapılmıştı.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Sosyal Konutları’nın temel atma töreni, 13 Haziran 2020’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı törenle gerçekleşmişti. İmamoğlu, törende şunları söylemişti: “Biz inanıyoruz ve her yerde dile getiriyoruz; bir şehirde yaşayan insanlara eşit fırsatlar sunma fikri, kurumlara aittir. Ve bunu asla ve asla ıskalamamalıyız. Yeni nesil belediyeciliğin, yeni nesil sosyal konut anlayışı ile birleştiği bir proje ortaya çıkmış, vücut bulmuş halidir diyebilirim. Şehrimize ve 16 milyon insanımıza bu güzide proje hayırlı uğurlu olsun.”

Projeye katılanlar 500 TL başvuru ücreti öderken 228 bin TL’den başlayan fiyatlarla peşin olarak ev alma veya 120 ayda, 2 bin 250 TL ödeyerek taksitle ev sahibi olma fırsatını yakalamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.