Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bağdat’ın merkezinde intihar saldırısı: En az 28 kişi öldü, 73 kişi yaralandı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta bugün (21 Ocak) meydana gelen iki ayrı patlamada en az 28 kişi hayatını kaybetti, 73 kişi yaralandı. Patlamaların intihar saldırısı olduğu belirtilirken saldırıyı henüz herhangi bir örgüt üstlenmedi.

Ulusal Irak Haber Ajansı’na (NINA) göre, Bağdat’ın merkezindeki Tayaran Meydanı’nda düzenlenen intihar saldırılarında en az 28 kişi hayatını kaybederken 73 kişi yaralandı.

Irak hükümetine bağlı Bağdat Ortak Operasyonlar Komutanlığı’nın yazılı açıklamasında, Tayaran Meydanı’ndaki kalabalık bir pazarda meydana gelen iki patlamanın da intihar saldırısı olduğu belirtilirken iki ayrı saldırganın bombalı düzeneklerle kendilerini havaya uçurdukları aktarıldı.

Uzun süredir bombalı saldırıların meydana gelmediği Bağdat’ta son olarak 2018’in Ocak ayında yine Tayaran Meydanı’nda bir bombalı saldırı düzenlenmiş ve 27 kişi hayatını kaybetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.