Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güney Kore’de eski olimpiyat koçu, bir sporcuya cinsel tacizde bulunduğu için 10 yıl beş ay hapis cezasına çarptırıldı

Güney Koreli olimpiyat koçu Cho Jae-beom, sürat patencisi Shim Suk-Hee’ye cinsel tacizde bulunduğu için on yılı aşkın hapis cezasına mahkûm edildi. Güney Kore’nin Yonhap haber ajansının aktardığına göre, Suwon Bölge Mahkemesi, 21 Ocak Perşembe günü, “Koç Jae-Beom, sporcusunun kendisini şikâyet edemeyeceğini bildiği için cinsel saldırıları gerçekleştirdi” diyerek olimpiyat koçu hakkında 10 yıl beş ay hapis cezası verdi.

Güney Kore Ulusal İnsan Hakları Komisyonu tarafından yaklaşık 50’ye yakın sporcuyla yapılan görüşmelerin ardından 2019 yılında, sürat patencisi Shim Suk-Hee’nin, eski koçu Cho Jae-Beom tarafından 17 yaşından itibaren tacize uğradığı ortaya çıkmıştı. Şimdi 23 yaşında olan iki olimpiyat altın madalyası sahibi Shim Suk-Hee’ye cinsel saldırıda bulunan eski olimpiyat koçu Jae-Beom, perşembe günü görülen davada hâkim karşısına çıktı.

Shim Suk-Hee

Shim Suk-Hee, Ocak 2019 tarihinde Cho’dan şikayetçi olmuş ve o dönem görülen davada Cho, sözlü tacizde bulunduğu için 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Perşembe günü görülen dava sonrası aldığı 10 yıl 5 ay cezayla birlikte Cho toplam 12 yıl hapis yatacak.

Güney Kore’de uzun zamandır antrenörlerin sporculara fiziksel ve sözlü tacizde bulunduğu biliniyordu. Ancak antrenörlerin, sporcuların kariyerleri üzerinde büyük bir etkiye sahip olması sporcuların şikâyette bulunmasını güçleştiriyor ve çoğunlukla şikayetçi olmamalarına sebep oluyordu. Bununla birlikte Güney Kore’de tecavüze veya cinsel saldırıya uğradığı ortaya çıkan genç kadınların kamuoyunda iyi karşılanmadığı ve tecavüzcülerin çok ağır cezalar almadığı da biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.