Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan’da 40 yıl sonra arabalı sinemalar açılıyor

Sinema yasağının 2018 yılında kaldırıldığı Suudi Arabistan’da, yaklaşık 40 yıl sonra ilk kez arabalı sinema açıldı.

36 yıllık ulusal sinema yasağını 2018 yılında kaldıran Suudi Arabistan’da, salgından dolayı kapanan sinema salonlarına alternatif olarak başkent Riyad’da, neredeyse 40 yıl sonra arabalı sinema açıldı. Yerel sinema zinciri MUVI’nin açtığı, 150 araç kapasiteli arabalı sinemada, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında izleyicilerin ateşleri ölçülecek, maske takılacak ve sosyal mesafe kurallarına uyulacak.

MUVI’den yapılan açklamada, arabalı sinemaların ne kadar süre hizmet vereceği hakkında bir karara varılmadığı belirtildi.  

MUVI’nin pazarlama direktörü Mahmut Mirza, Suudiler’in salgına rağmen keyifli vakit geçirebilmek için uygun bir alternatif olarak gördüğü arabalı sinemanın, Dubai ve Beyrut’takiler kadar popülerleşeceğini düşündüğünü söyledi. Arabadan çıkmaya gerek kalmadan, konforlu ve sağlık açısından güvenli bir şekilde aileleri ile film izleyebilmenin harika bir deneyim olduğunu söyleyen Riyadlılar da arabalı sinemaların açılmaya başlamasından memnun olduklarını belirtti.  

Arabalı sinemalar Suudi Arabistan’da özellikle 1970’lerin başında oldukça popülerdi ancak 1982’de başlayan ulusal sinema yasağı nedeniyle hepsi kapatılmıştı. Sinema yasağı 2018 yılında kaldırılsa da ülkede tekrar arabalı sinema açılmamıştı. Mirza, bu kültürün yeniden günlük hayatın bir parçası olması için salgının ideal bir ortam hazırladığını belirterek yıl içinde ülkenin başka şehirlerinde de toplam 15 arabalı sinema açmayı planladıklarını açıkladı.  

Kaynak: Arab News

Derleyen: İlayda Öykü Biberoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.