Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tartışmalı genelge: İBB’nin mobil ekmek büfelerine yasak var mı yok mu?

Tarım ve Orman Bakanlığı, pazarlar dışında seyyar ekmek satışını yasaklayan bir genelge yayımladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) mobil ekmek büfelerine doğrudan atıfta bulunulmasa da genelgedeki ifadeler, mobil ekmek satışının yasaklandığı şeklinde yorumlandı. Bakanlık, sabah saatlerinde yeni bir açıklama yaparak bu büfelerin yasaklanmadığını duyurdu.

İşte, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 20 Ocak tarihli genelgesi:

Bakanlık, tepkiler üzerine mobil ekmek satışının yasaklanmadığını açıkladı. Twitter’dan paylaşılan yeni açıklamaysa şöyle:

İBB Sözcüsü Murat Ongun, mobil büfelerden ekmek satışının devam edeceğini Twitter’dan duyurdu:

Mobil ekmek büfeleri, 9 Ocak’ta hizmet vermeye başladı. İstanbul’un 40 noktasındaki büfelerle, Halk Ekmek büfelerinin önündeki kuyrukların azaltılması hedefleniyordu.

İBB Meclisi’nin son toplantısında önerilen 142 yeni büfe açılması teklifi, Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) meclis üyelerinin oylarıyla reddedilmiş, teklif komisyona havale edilmişti. İBB bunun üzerine ekmek satışını mobil büfelerle yaygınlaştırma kararı almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.