Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, öldürülüşünün 28. yıldönümünde anılıyor: “Saat 20.00’de karanlığa bir mum da sen yak”

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, 28. ölüm yıldönümünde anılıyor. Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın (um:ag) düzenlediği anma etkinlikleri, koronavirüs salgını ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bugün (24 Ocak) çevrimiçi yapılıyor.

Ailesi ve um:ag çalışanlarının Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü sokağa karanfil bırakmalarıyla başlayan anmalar, İstanbul Şişli’de bulunan Uğur Mumcu’nun anıt mezarının ziyaret edilmesi ile sürecek.

Sosyal Demokrasi Derneği’nin düzenlediği “Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin neresindeyiz?” başlıklı, Av. Kemal Akkurt ve Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun konuşacağı etkinlik, saat 14.00’te Zoom üzerinden yayınlanacak. Anma, CHP Parti Okulu’nun saat 18.00’de düzenleyeceği “Uğur Mumcu’nun izinde… Pandemide Gerçekleri Sorgulamak” etkinliği ile devam edecek. Ardından Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği, “Gençler Konuşuyor’’ etkinliği yayınlanacak.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, “Bu yıl pandemi nedeniyle mumlarımızın ve yüreğimizin ışığında buluşacağız” diyerek şu çağrıyı yaptı:

“Uğur Mumcu ve aramızdan alınan tüm aydınlar için 24 Ocak 2021 saat 20.00’de karanlığa bir mum da sen yak!”

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, Ankara’da 24 Ocak 1993’te uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.