Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, salgın nedeniyle kapalı olan işletmelerin vergi ödemelerinin ertelendiğini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, koronavirüs tedbirleri nedeniyle kapalı olan işletmelere yönelik vergi ödemelerinin ertelendiğini duyurdu.

Elvan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘‘Koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığının aldığı tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen mükelleflerimizin vergilerini bugün yayınladığımız tebliğ ile erteledik’’ dedi. 

Elvan, 1 Aralık 2020’de kapalı olan işletmeleri mücbir sebep kapsamına aldıklarını belirtirken vergi ödemeleri ertelenen işkollarını şöyle sıraladı: ‘‘Sinema salonu, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna, lunapark faaliyetinde bulunan mükelleflerimiz.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, vergi ertelemesinin tarihine dair de ‘‘Mücbir sebep döneminde vermesi gereken katma değer vergisi ve muhtasar beyannamelerin beyan ve bunlara ilişkin ödeme süreleri mücbir sebep yaratan durumun sona erdiği ilk ayın 26’ncı günü sonuna kadar uzatıldı’’ dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.