Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Nuriye Ortaylı yazdı: Aşı adaleti, ekonomik toparlanma için de şart

Halk sağlığı uzmanı Dr. Nuriye Ortaylı, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, hem uluslararası alanda hem de ülkelerin kendi içlerinde zengin kesimlerle yoksul kesimlerin arasında aşıya erişim konusunda farklılıklar yaşandığına dikkat çekerken aşı adaletinin sağlanması halinde ekonomilerin çarklarının da daha iyi ve hızı döneceğini vurguladı.

“Evet, Covidle mücadele için hükümetlerden her türlü desteği, aşılar dahil, bekliyoruz. Bir inayet olarak değil. Hak olarak. Madem ki üretmemiz, çarkları döndürmemiz ve zenginliklere zenginlik katmamız bekleniyor, o zenginliklere sahip olanlar her ülkede kesenin ağzını açmak zorunda. Ve milyonların, milyarların sağlığını öncelemek zorundalar. Aşı, ekonomik yardım, düzgün sağlık hizmeti için” diyen Dr. Nuriye Ortaylı‘nın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.