Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hillary Clinton’ın prodüksiyon şirketi, “Kobani’nin Kızları” kitabını diziye uyarlıyor

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve kızı Chelsea Clinton’ın prodüksiyon şirketi HiddenLight, Gayle Tzemach Lemmon’ın “The Daughters of Kobani” (Kobani’nin Kızları) adlı kitabının dizi haklarını satın aldı.

Hillary ve Chelsea Clinton’ın ortağı olduğu yapım şirketi HiddenLight, ABD’li yazar Gayle Tzemach Lemmon’ın “Kobani’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikayesi” adlı kitabının televizyon haklarını satın aldı. Kitap, 2014 ve 2015 yıllarında Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı savaşan Kürt kadın savaşçılarla yapılan söyleşilerden oluşuyor.

Hollywood Reporter’ın haberine göre Hillary Clinton, konu hakkında yaptığı açıklamada “Biz HiddenLight’ı, cesaretleri toplumun gözünden kaçmış olan gerek tanınmış gerek tanınmamış tüm kahramanları kutlamak için kurduk” dedi. Clinton ayrıca, Kürt kadınların IŞİD’e karşı verdikleri mücadeleyi ilham verici bulduğunu ve hikayelerini dünyanın dört bir köşesindeki izleyicilere sunacak olmaktan heyecan duyduğunu söyledi.

Hillary ve Chelsea Clinton, HiddenLight adlı prodüksiyon şirketini insan hikayelerine odaklanan film, dizi ve belgesel yapımları üretmek amacıyla 2020 yılının Aralık ayında kurdu. Şirketin ilk projesi, bir anne-kızın yazdığı “Cesur Kadınlar Kitabı: Favori Cesaret ve Dayanıklılık Hikayeleri”ni Apple TV+ için televizyona uyarlamak olmuştu.

Derleyen: İlayda Öykü Biberoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.