Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, e-posta bültenlerinden gelir elde edilmesini sağlayan Revue’yü satın aldı

Twitter, kullanıcıların kendi e-posta bültenlerini hazırlayıp yayınlamalarına imkân veren Hollanda merkezli girişim Revue’yü satın aldı. Bu hamleyle birlikte, platformdaki içerik üreticilerinin e-posta bültenleri üzerinden gelir elde etmesi hedefleniyor. 

Twitter, salı günü (26 Ocak) yaptığı açıklamada, kullanıcıların kendi e-posta bültenlerini hazırlayıp yayınlamalarına imkân veren Hollanda merkezli girişim Revue’yü satın aldığını duyurdu. Revue, kullanıcılarının kendi haber bültenlerini hazırlayıp yayınlamalarına yönelik hizmet veren bir servis. 

Twitter Yayıncı Ürünleri Başkan Yardımcısı Mike Park, yaptığı açıklamada, “Revue, insanların ilgi alanları konusunda bilgi almasına yardımcı olmamızı hızlandıracak” dedi. Park, yazarların buradan gelir elde edeceğini de sözlerine ekledi.

https://twitter.com/mep/status/1354036605410017285?s=20

Twitter Yayıncı Ürünleri Başkanı Kayvon Beykpour da anlaşmayı duyurduğu gönderisinde şunları kaydetti: “Twitter, kuruluşların ve yazarların okurlarını herhangi başka bir yerden daha hızlı ve çok daha büyük bir ölçekte büyütmelerine yardımcı olacak benzersiz bir konuma sahip. Amacımız, aboneler ile bağlantı kurmayı kolaylaştırırken, aynı zamanda okuyucuların yazarları ve içerikleri daha iyi keşfetmelerine yardımcı olmak.”

Yayınlanan blog yazısında, Revue Pro özelliklerinin tüm hesaplarının ücretsiz hale geldiği duyuruldu ve ücretli bültenlerdeki kesintinin payının da yüzde 5’e düşürüldüğü açıklandı. Bu sayede yazarların abonelerinden kazandığı gelirin daha büyük bir kısmının yazarlara kalacağı belirtildi.

Revue, Martijn de Kuijper ve Mohammed El Maslouhi tarafından 2015 yılında Hollanda’da kuruldu. E-posta bültenlerinin paylaşılmasına ve içerik üreticilerinin gelir elde etmesine odaklanan Revue’ye, özel ve kamu şirketleri hakkında ticari veri sağlayan Crunchbase’e göre bugüne kadar 485 bin doların üzerinde yatırım yapıldı.

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’nin “alternatif gelir modelleri keşfetme” stratejisi doğrultusunda Twitter, aralık ayında sosyal video şirketi Squad’ı, bu ayın başında ise Twitter’da sesli sohbetler oluşturulmasına imkân verecek olan Breaker’ı satın almıştı.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.