Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Senegal’deki milli parkta 750 pelikan ölü bulundu

Senegal Milli Parkı’nın içinde bulunan ve her yıl Sahra Çölü’nden Batı Afrika’ya göç eden kuşların dinlenme yeri olan Djoudj Kuş Cenneti’nde 750 pelikan ölü bulundu.

Djoudj Kuş Cenneti, her yıl Sahra Çölü’nden Batı Afrika’ya göç eden kuşların dinlenme yeri. Foto: Menahem Kahana/AFP/Getty Images

750 pelikanın ölüm sebebinin araştırıldığını söyleyen park yetkilileri, parkın 350 farklı türden kuşun geçiş yeri olduğunu ama yalnızca pelikanların ölü bulunduğunu belirtti. Senegal Milli Park Müdürü Bocar Thiam, “Araştırma için bazı örnekler aldık ve yakın gelecekte pelikanların ölümüne neyin sebep olduğunu öğrenmeyi umuyoruz” dedi. 

Ocak ayı içinde, Senegal’in güneyindeki Thies bölgesinde bulunan kümes hayvanı çiftçiliğinde H5N1 (kuş gribi) salgını bildirildiğini ve yaklaşık 100 bin tavuğun itlaf edildiğini söyleyen park yetkilileri, önlem olarak milli parkın kapatıldığını ve ölü kuşların yakıldığını söyledi. 

Kaynak: The Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.