Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – Sermayenin Erdoğan’la dansı: Figürler zarif ama müzik sert

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın 28 Ocak’ta düzenlediği toplantıda yaşananları ve sermayenin dört büyük örgütünün, Merkez Bankası’nın izlediği yeni politikalara ve iktidara bakışını ele aldı.

“Erdoğan da, yeni ekibi Lütfi Elvan ve Naci Ağbal da henüz halkı işlerin iyiye gideceğine inandıramadılar. Sermaye ise inanmış gibi görünüyor. Aksini söylerlerse başarısızlık ihtimalinden sorumlu tutulmak da istemiyorlar. Tabii, özellikle yeni bir maliye politikasını, sık sık değişmeyen mevzuatı ve göstermelik olmayan bir hukuk reformunun gelmesini umuyorlar. AB’nin yapılan açıklamalara destek verirken bir an önce somut adım çağrısı yapması da bu yüzden. Dolayısıyla herkes, şu anda dansın figürleri zarif görünse de fonda yükselen müziğin sert olduğunun farkında” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.