Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın özel iletişim vergisi zammına Yavaş’tan hızlı cevap: Ankara’da ücretsiz Wi-Fi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cep telefonu ile konuşmaktan, uydu ve kablo ile radyo ve televizyon izlemekten, internet kullanmaktan ve diğer her türlü elektronik haberleşme hizmetinden alınan %7,5 oranındaki özel iletişim vergisini %10’a çıkaran kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü (30 Ocak 2021 Cumartesi) nüshasında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Koronavirüs salgını nedeni ile başta eğitim ve öğretim olmak üzere pek çok işin ve hizmetin internet üzerinden yapıldığı, cep telefonu ile haberleşmenin hayatın normal olduğu dönemlere oranla daha da arttığı, pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri gece saat 21.00 ile sabah saat 05.00 arası, cumartesi pazar ise tem gün evde kalındığı için radyo ve televizyonun her zamankinden daha çok izlendiği bu dönemde, vatandaşın bütçesinde yeni bir delik oluşturan zamma, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan hızlı bir yanıt geldi. 

Yavaş, sosyal medya hesabından, internete erişim hakkının, temel bir insan hakkı olduğuna inandıklarını ve bu hakka sonsuz saygı duyduklarını belirterek, 35 farklı meydanda 2.362.000 metrekarelik alana ücretsiz Wi-Fi hizmeti vereceklerini, yıl sonuna kadar ise 10 milyon metrekarelik alana ücretsiz internet sağlayacaklarını duyurdu. (https://twitter.com/mansuryavas06/status/1355429097594368000).

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.