Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: “Erkekler ocak ayında 23 kadını öldürdü, 14 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP) 2021 Ocak ayı verilerine göre geçen ay 23 kadın erkekler tarafından katledilirken 14 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

Ocak ayında öldürülen kadınların yedisi evli olduğu erkek tarafından öldürüldü 

Ocak ayında öldürülen 23 kadının yedisini evli olduğu erkek, altısını birlikte olduğu erkek, ikisini eskiden birlikte olduğu erkek, ikisini akrabası, birini eskiden evli olduğu erkek, birini babası, birini oğlu öldürdü. Üç kadının ölümüne sebep olan kişilerin yakınlık durumu ise tespit edilemedi. 

Kadınlar yine evlerinde güvende değil

Bu kadınların yüzde 70’i evlerinde öldürüldü. Koronavirüs salgını nedeniyle evlere kapandığımız bu dönemde kadınlar için daha fazla önlem alınmasını söyleyen KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, kadınların evlerinde güvende olmadığı söylemiş ve “Kadınlar, virüsten korunmaya çalışırken erkek şiddetinin pençesinde yalnızlaştırılmamalı” demişti.

KCDP’nin verilerine göre kadınların 16’sı evinde, ikisi sokak ortasında, biri arabada, biri arazide, biri ıssız yerde, biri de otelde öldürüldü. Birinin ise öldürüldüğü yer belirlenemedi.  

14 kadının ölümü şüpheli, 16’sının neden öldürüldü tespit edilemedi

Ocak 2021’de 14 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen 23 kadından 16’sının neden öldürüldüğü tespit edilemedi. Kadınlar yine hayatına dair karar almak isterken katledildi. Kadınların beşi boşanmak istemek, barışmayı, evlenmeyi ve ilişkiyi reddettiği için öldürüldü, ikisi ise ekonomik bahaneyle katledildi. 2020 yılının Ocak ayında da 27 kadın, erkekler tarafından katledilmişti

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.