Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, Kongre baskını sırasında yaşadıklarını anlattı ve geçmişte cinsel tacize uğradığını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi’nin Demokrat üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, sosyal medya üzerinden yaptığı bir canlı yayında 6 Ocak’taki Kongre baskını sırasında yaşadıklarını izleyicileriyle paylaştı. Yayında, geçmişte cinsel tacize uğradığını da açıklayan Ocasio-Cortez, “Travma, travmayı şiddetlendiriyor” diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletler’inde (ABD), Demokrat Parti’nin ilerici kanadının önde gelen isimlerinden Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, dün (1 Şubat) kişisel Instagram hesabı üzerinden bir canlı yayın yaptı. 150 binden fazla kişinin canlı izlediği yayında, 6 Ocak’ta başkent Vaşington’da düzenlenen Kongre baskını sırasında can güvenliğinden endişe ettiğini söyleyen Ocasio-Cortez, geçmişte yaşadığı travmaları da destekçileri ile paylaştı.

Trump destekçilerinin 6 Ocak günü ABD Kongresi’ni bastığında ofisindeki tuvalete saklandığını söyleyen Ocasio-Cortez, bu sırada odasına giren bazı protestocuların kendisini aradığını fark ettiğini belirterek, “Öleceğimi sanıyordum. Bir şey görebilecek miyim diye kapı menteşesinden odanın içine bakmaya çalıştım fakat hayatım boyunca hiç bu kadar sessiz olmamıştım. Bir sürü düşünce geçti aklımdan, ‘Acaba benim için planlanan bu mu?’ diye düşündüm” dedi.

Kongre baskınından sonra kendisine “yola devam etmesi” yönünde çok sayıda çağrı yapıldığını söyleyen Ocasio-Cortez, yaşadıklarını cinsel taciz mağdurlarının yaşadıklarına benzeterek kendisinin de bir cinsel taciz mağduru olduğunu açıkladı. 31 yaşındaki Ocasio-Cortez, “Bize yolumuza devam etmemizi söylüyorlar. ‘Büyük bir mesele değil, ne olduğunu unutmalı hatta özür dilemelisin’ diyorlar. Bu tam olarak tacizcilerin uygulayacağı taktik. Ben bir cinsel taciz mağduruyum. Bunu çok sayıda kişiye söylemedim. Bir travma yaşadığımda, travmalar birbirini şiddetlendiriyor” diye konuştu.

2018 yılında Temsilciler Meclisi’ne giren Demokrat Ocasio-Cortez, 3 Kasım’daki seçimlerde New York’un 14’üncü kongre bölgesinde seçimi yeniden kazanmıştı. Ocasio-Cortez, Kongre baskınından sonra can güvenliği için endişe ettiğini belirtmiş ve 45. ABD Başkanı Donald Trump’ın azil davasına destek vermeyen Temsilciler Meclisi üyelerini kınadığını söylemişti.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.