Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin kuzeyini kar fırtınası vurdu, ulaşım ve aşılama çalışmaları sekteye uğradı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) kuzeyini kar fırtınası vurdu. Pazartesi günü (1 Şubat) aniden bastıran kar ve fırtına, Pensilvanya ve New Jersey eyaletlerinin bazı bölgeleri ile New York şehrini etkisi altına aldı. Zorlu hava koşulları nedeniyle birçok uçak ve tren seferi iptal edildi.

Polis, pazartesi gecesi kar fırtınası sebebiyle en az bir kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

New York’ta kar kalınlığı yer yer 50 santimetreye yaklaşırken yetkililer bu kar fırtınasının şehri vuran en büyük fırtınalardan biri olduğunu belirtti.

Şehirde fırtına yüzünden birçok toplu taşıma aracı sefere çıkamadı. Ayrıca şehirdeki okullarda yüz yüze eğitime çarşamba gününe kadar ara verildi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, zorlu hava şartları nedeniyle ileri yaştaki şehir sakinlerinin aşı randevuları için evden çıkmalarını istemediğini söyledi. Pazartesi ve salı günleri için planlanan aşı randevuları hafta içinde başka bir güne ertelendi.

Vaşington, Philadelphia ve New Jersey’de de planlanan aşı randevuları ileri bir tarihe alındı. New Jersey’de eyaletin açtığı altı aşılama merkezi salı günü (2 Şubat) boyunca kapalı olacak.

Bir Alzheimer hastası hipotermiden öldü

New Jersey ve Pensilvanya’da da kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu. Pensilvanya’da polis, pazartesi günü sabah erken saatlerde evden çıkan 67 yaşındaki bir Alzheimer hastasının, günün ilerleyen saatlerinde sokakta hipotermiden hayatını kaybetmiş olarak bulunduğunu açıkladı.

Yetkililer, fırtınadan etkilenen vatandaşları zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları için uyardı. 

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.