Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi kurucularından Dr. Oğuzhan Aygören, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör danışmanlığı görevini kabul etmediğini duyurdu

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’nun danışmanı olarak atadığı Demokrasi ve Atılım (DEVA Partisi kurucularından öğretim üyesi Dr. Oğuzhan Aygören, görevi kabul etmediğini açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi’nin rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu’nun Rektör Danışmanı olarak belirlediği DEVA Partisi kurucu üyesi ve Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Aygören, görevi kabul etmeyeceğini duyurdu.

Twitter hesabından yaptığı yaptığı paylaşımda, “göreve sürpriz şekilde atandığını” belirten Aygören, açıklamasında “Boğaziçi, bu ülkenin en değerli beyinlerini yetiştirme sorumluluğu ile sıradanlaşmayı hak etmeyen çok özel bir yerdir. Gülse Birsel’in 2017 mezuniyet konuşmasında söylediği gibi, bizim Türkiye’yi koskoca bir Boğaziçi yapmaya ihtiyacımız var. Ancak Boğaziçi’ni küçük Türkiye yaptığımızda hepimiz kaybederiz. Ayrıştırıcı ve hedef gösterici mesajlar, bugün üniversite ve çevresinde polis baskısıyla gerçekleşen olaylar, öğrencilerimize güvenlik görevlilerinin müdahalesi kabul edilebilir değildir. Tüm bu sebeplerle, bu atamayı kabul etmemin mümkün olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Aygören’in rektör danışmanlığı görevini kabul etmesi durumunda parti ile yollarının ayrılacağını duyurmuştu.

Aygören’in danışman olarak atanmasıyla birlikte Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu’nun da rektör yardımcılığı görevini üstleneceği aktarılmıştı. Kumbaroğlu, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.