Gazeteci Murat Yetkin, Boğaziçi Üniversitesi’nde atanan rektör Melih Bulu’ya karşı yapılan eylemleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün sarf ettiği “Türkiye’nin yeni bir anayasayı tartışma vakti gelmiştir” sözlerini yorumladı.
“Son iki yıldır CHP’den İYİ Parti’ye, HDP’den Deva Partisine, Saadet’ten Gelecek Partisine çoğu muhalefet partisi zaten toplumsal uzlaşma için gücün tek kişi elinde toplanmasına karşı çıkmıyor mu? Peki, Erdoğan ve Bahçeli bu değişiklik isteklerine düne kadar şiddetle karşı çıkmıyor muydu?
Ne değişti de Erdoğan da muhalefet gibi Anayasa değişikliğinden söz etmeye başladı? Yoksa Erdoğan, muhalefete, örneğin Meral Akşener’e göz kırparken Bahçeli’ye “Her şeye itiraz etme” mesajı mı veriyordu. Yoksa Anayasa değişikliği bahsi de işsizlik, pahalılık, hastalık derdindeki halkı oyalama taktiği miydi?” diyen Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.