Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de 22. hafta: Çöküş

Süper Lig’de 22. hafta tamamlandı. Fenerbahçe, evinde Çaykur Rizespor’u 1-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. Haftaya lider giren Beşiktaş, Trabzonspor karşısında 1-0 öne geçse de 2-1 mağlup oldu. Galatasaray, Gaziantep FK karşısında deplasmanda 2-1 kazanarak zirve takibini sürdürdü. Lige damgasını ise evinde Hatayspor’a 5-1 yenilen son şampiyon Başakşehir’in çöküşü vurdı. Süper Lig’in 23. haftası bugün (2 Şubat) Hatayspor-Fenerbahçe maçı ile başlıyor. 

Çöküş 

Süper Lig’in en istikrarlı takımlarından biri olan İstanbul temsilcisi Medipol Başakşehir, çıktığından bu yana sürekli ilk üç sırada yer almak için mücadele ettiği ligi 2019-2020 sezonununda şampiyon olarak tamamladı. Turuncu-lacivertliler bu süreçte sadece iki teknik direktör değiştirdi, aynı zamanda yurtiçine yüksek bonservisle futbolcu sattı ve düşük maliyetle aldığı futbolculardan en yüksek performansı aldı.  

Başakşehir, şampiyon olduğu 2019-20 sezonuna da tıpkı bu seneki gibi kötü giriş yaptı ancak sonrasında yakaladığı istikrar ile şampiyonluğa ulaştı. Başakşehir, bu sene yine kötü başladığı Süper Lig’de bir türlü istikrar yakalayamadı. Bu sezon çıktığı 22 Süper Lig maçında altı galibiyet, altı beraberlik ve dokuz mağlubiyet aldı. Bu süreçte 27 gol atıp, 37 gol yedi. Son olarak, Süper Kupa’yı Trabzonspor’a kaptıran turuncu-lacivertliler, teknik direktör Okan Buruk ile yollarını ayırdı. 2014 yılında kurulan Başakşehir kulübü ikinci kez hoca değiştirirken teknik direktörlük koltuğuna Fenerbahçe ile şampiyonluk ve UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final başarısı gösteren Aykut Kocaman’ı getirdi. Başakşehir son olarak, takımın en değerli futbolcularından İrfan Can Kahveci’yi Fenerbahçe’ye sattı. 

Medyascope’un, “Taraftarlar takımlarının ilk devre performanslarını değerlendiriyor” serisindeki Başakşehir bölümünü buradan okuyabilirsiniz.

Süper Lig’de 22. haftanın maç sonuçları ve puan durumu şöyle: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.