Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hukuk profesörü Deborah Archer, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nin ilk siyah kadın başkanı oldu

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) hukuk profesörü Deborah Archer, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nin (ACLU) 101 yıllık tarihindeki ilk siyah kadın başkan oldu.

New York Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde profesörlük yapan Deborah Archer, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) tarafından, birliğin sekizinci başkanı seçildi. Archer ayrıca, 1920’de kurulan birliğin ilk siyah kadın başkanı olarak görev yapacak. 

ACLU Yönetim Kurulu, pazartesi günü (1 Şubat) yaptığı açıklamada, Archer’ın hafta sonu çevrimiçi olarak düzenlenen bir oturumda başkan seçildiğini duyurdu.

Deborah Archer

Bir akademi üyesi olarak başladığı ACLU yolculuğunda başkanlığa yükselmenin heyecan verici olduğunu belirten Archer, “1920’den beri sivil hak ve özgürlükler alanındaki her önemli mücadelenin bir parçası olan Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nin mirasını aynı doğrultuda devam ettireceğim”  dedi. 

ACLU’nun geçen dört yılda, eski ABD Başkanı Donald Trump’a ve yönetimine karşı verdiği savaş ile sivil hak ve özgürlükler konusunda önemli bir aktör olduğunu kanıtladığını belirten Archer, birliğin Trump aleyhine yüzlerce dava açtığını hatırlattı. 

Yale Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Archer, sivil özgürlükler ve ırksal adalet konularında uzmanlığıyla biliniyor. 

Derleyen: İlayda Öykü Biberoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.