Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle buluştu: “Gençlere uygulanan baskı ve şiddet kabul edilemez”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle görüştü. İmamoğlu, “Gençlere uygulanan baskı ve şiddet kabul edilemez. Barışçıl yöntemlerle demokratik haklarını kullanan herkese fırsat tanınmalı, ne söylediklerine kulak verilmelidir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Saraçhane’deki belediye binasında yapılması beklenen buluşması çevrimiçi olarak gerçekleştirilirken İmamoğlu, görüşmede üniversitelilerin taleplerini dinledi.

Öğrenciler İmamoğlu’na, rektörlük ve yetkili tüm makamlara ilettikleri temel taleplerini aktardı. Öğrenciler taleplerini, gözaltındaki tüm arkadaşlarının serbest bırakılması, Rektör Prof. Dr. Melih Bulu’nun istifa etmesi ve Boğaziçi de dahil olmak üzere tüm üniversitelerde demokratik seçimlerin yapılması olarak sıraladı.  

İmamoğlu ise dinlediği öğrencilere, “İstanbul’un, herkesin demokratik haklarını kullanabildiği, şiddet içermeyen yöntemlerle taleplerini dile getirebildiği, özgür ve huzurlu bir şehir olması için üzerime düşen ne görev varsa yapmaya kararlıyım” diye karşılık verdi. 

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilimin onuruna, üniversitenin saygınlığına sahip çıkmak dışında bir amaçları olmayan gençlere uygulanan baskı ve şiddet kabul edilemez. Barışçıl yöntemlerle demokratik haklarını kullanan herkese fırsat tanınmalı, ne söylediklerine kulak verilmelidir. Demokratik bir hukuk devletinin gücü buradan gelir. Bu ülkenin bütün gençleri bizim evlatlarımız, ülkemizin geleceğidir. Onlara, gündelik siyaset hesapları, kutuplaştırma manevraları çerçevesinde yaklaşmak, demokratik taleplerine baskı ve şiddetle karşılık vermek, bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüklerden biridir.”

Görüşmenin sonunda İmamoğlu, bu konudaki girişimlerine ısrarla devam edeceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.