Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Cumhurbaşkanına göre yönettiği ülkenin yarısı terörist

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, başta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidarın önde gelen isimlerinin, toplumun değişik kesiminden çok sayıda kişiyi “terörist” olarak nitelemesini eleştirdi.

“Enis Berberoğlu hem teröristlik hem casuslukla suçlandı. Anayasa Mahkemesi ikinci defa milletvekilliğine geri dönmeli diyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ayak diriyor. Hem AİHM hem AYM Selahattin Demirtaş tutuksuz yargılanmalı diyor, ama iktidara göre Demirtaş terörist. Osman Kavala hem terörist hem casus hem de darbeci sayılıyor. Üniversitelerine paraşütle rektör indirilmesine karşı çıkan 51 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi yaka paça gözaltına aldı. Önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan onları terörist olmakla suçladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ‘Yapmayın, evlatlarımızı bırakın’ deyince MHP lideri Devlet Bahçeli’den ‘Onlar evlat değil, terörist’ yanıtı aldı. […] Bildiğim, başında bulunduğu ülkenin kendisine oy vermeyen yarısını -ve aslında yarıyı da geçen kısmını- her an terörist, casus, bozguncu saymaya hazır bir Cumhurbaşkanı tarafından yönetildiğimizdir” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.