Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2 Şubat’ta Kadıköy’deki Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katılan iki kişi tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör protestolarına destek amacıyla 2 Şubat’ta Kadıköy’de toplanan eylemcilerden gözaltına alınan 23 kişiden ikisi tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin, üniversitelerine atanan rektör Prof. Dr. Melih Bulu’ya karşı eylemleri sürerken, 2 Şubat’ta Kadıköy’de Boğaziçi’ne destek için eyleme giden 23 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin onu tutuklama, 13’ü ise adli kontrol talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimliği, savcılığın tutuklanmaları talebiyle sevk ettiği on kişiden ikisinin “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan tutuklanmasına, sekzinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Diğer 13 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

105 kişi gözaltına alınmıştı

2 Şubat’ta Kadıköy’de yapılan protestoda 94 kişi ile Beşiktaş ve Sarıyer’de Kadıköy’deki gösterilere katılmak isteyen 11 kişiyi gözaltına almıştı. 105 kişiden 82’si emniyeteki işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Bursa, Samsun, Çanakkale’de gözaltılar

4 Şubat’ta da Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine destek amacıyla Bursa, Samsun ve Çanakkale’de bir araya gelen bazı kişiler de gözaltına alındı.

Samsun’daki İstiklal Caddesi’nde bir araya gelen grubun yürüyüşüne izin vermeyen polis, 19 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Bursa’nın Nilüfer ilçesinin Görükle Mahallesi’nde bir parkta, öğle saatlerinde toplanan 17 kişi gözaltına alındı ve daha sonra serbest bırakıldı. Çanakkale’de de Troya Atı yanındaki Çağlar Kaynak Basketbol Sahası’nda toplanan kişilerden dokuzu gözaltına alındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.