Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ile söyleşi: “Yeni bir anayasadan önce zihniyet değişimine ihtiyaç var”

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen yeni anayasa tartışmaları ile ilgili olarak, “Yeni bir anayasadan önce zihniyet değişimine ihtiyaç var. Mevcut anayasayı uygulamayanların yeni bir anayasa söylemini gerçekçi bulmuyorum. Yüzde 50 artı biri bulamadıkları için böyle bir hamlede bulunuyorlar” dedi.

Muhalefet partilerinin birbirlerine yaptıkları ziyaretlerin de önemli olduğunu söyleyen Bozan, “Ülkenin sorunlarının konuşulması açısından bu ziyaretler çok önemlidir, devam etmelidir” diye konuştu.


SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tartışmalara neden olan SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretini, muhalefet partilerinin artan ziyaret trafiğini ve yeni anayasa tartışmalarını Medyascope’a değerlendirdi. Oğuzhan Asiltürk’ün ziyaret edilmesinin normal olduğunu söyleyen Bozan, “Ülkemizin çok önemli sorunları vardır. Bu sorunlara eğilmemiz ve bunlar için çözüm önerileri ortaya koymamız gerekir. Daha seçim sürecine girilmeden Saadet Partisi’nin hangi ittifakta yer alıp almayacağı ile ilgili tartışmalar doğru değildir. Milyonlarca insan evine bir lokma götüremezken şimdiden bunları konuşmak doğru değildir” diye konuştu.

Muhalefet partilerinin birbirlerine yaptığı ziyaretlerin de önemli olduğunu söyleyen Bozan, “Bizim kapımız herkese açıktır. Keşke AKP ve MHP de bu tür ziyaretler gerçekleştirse” dedi.

Bozan, yeni anayasa tartışmaları ile ilgili ise şunları söyledi: “Türkiye’nin yeni bir anayasadan önce zihniyet değişikliğine ihtiyacı vardır. Önce bu zihniyet değişikliğini gerçekleştirmek gerekir. Var olan mevcut anayasaya uyuluyor mu ki yenisini yapalım. Çok güzel yasalar yapsanız bile onları uygulamadıktan sonra bir işe yaramaz. Anayasalar toplumsal sözleşmelerdir. Bu konu ile ilgili Meclis’te grubu bulunan partiler, grubu bulunmayan partiler, STK’lar ve uzmanların bir araya gelip toplumun büyük çoğunluğunun temsil edildiği bir anayasa yapması gerekir. Ama gördüğüm kadarıyla iktidar yüzde 50 artı biri bir türlü bulamadığı için bu tür bir gündemi yaratmaya çalışıyor. Bunu da iktidarlarını sürdürmek için kullanacaklardır.”

SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanması konusunda ise Türkiye’nin uluslararası sözleşmelere imza attığını ve bu kararlara uyacağını kendi anayasasına eklediğini belirterek, “Ya bu kararlara uyacaksınız ya da imzanızı çekeceksiniz. İşinize geleni uygulayıp gelmeyeni uygulamamak doğru değildir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.