Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, Süleyman Soylu ve Devlet Bahçeli’nin Boğaziçi protestolarıyla ilgili tweetlerini siteden kaldırdı

Sosyal medya platformu Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik paylaştığı iki tweetini siteden kaldırmasının ardından dün de (4 Şubat) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yönelik attığı bir tweeti siteden kaldırdı.

Twitter, hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hem de MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Boğaziçi Üniversitesi eylemleriyle ilgili attıkları tweetleri siteden kaldırdı. Tweetlerin kaldırılmasına sebep olarak “nefret söylemi ve platformun kullanım kurallarının ihlali” gösterilirken hükümete yakın pek çok isim, sosyal medya platformunun kararına tepki gösterdi. 

İçişleri Bakanı Soylu, kendi paylaşımlarının ardından Bahçeli’nin tweetinin de kaldırılmasına yine platform üzerinden “Emperyalizmin bu oyuncağı, insanlığı teslim alamaz” diyerek tepki gösterirken Bahçeli’nin kaldırılan tweetine ait bir görsel paylaştı.

Twitter, Soylu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlerle ilgili bir paylaşımına, “LGBTİ+ bireylere yönelik nefret söylemi içerdiği” gerekçesiyle kısıtlama getirmişti. Soylu, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar kapsamında düzenlenen bir sergide Kâbe resmi de içeren ve üzerinde LGBTİ+ bayrakları bulunan görselle ilgili gözaltına alınan dört öğrenci için “LGBT sapkını” demişti.

Birçok sosyal medya kullanıcısı, Soylu’nun ve Bahçeli’nin tweetlerini, “nefret suçu işlediği” gerekçesiyle şikayet etmişti.

MHP, genel başkanları Devlet Bahçeli’nin tweetlerinin kaldırılması üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Sayın Bahçeli terörist ve öğrenci ayrımını ortaya koyduğu halde -ki bu emniyet tarafından da teyit edilmiştir- okyanus ötesinden Twitter buna tepki göstermiştir. Boğaziçi Üniversitesi önünde eylem yapan terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olanlara Twitter ve Twitter’ın arkasındaki güçler destek vermiştir.”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Bahçeli’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın Twitter tarafından kaldırılmasına ilişkin, “Twitter’ın tahakkümüne ve hadsiz müdahaleci davranışına cevap olarak bu sosyal medya kuruluşunun yayınları denetlenmelidir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.