Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı kararı ile Boğaziçi Üniversitesi’ne hukuk ve iletişim fakülteleri kuruluyor

6 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Boğaziçi Üniversitesi’ne iki yeni fakülte kurulmasına karar verildi.

“Bazı Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulların Kurulması ve Kapatılması ile Bazı Fakültelerin Adlarının Değiştirilmesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne Bağlı Olarak Suriye’de (Çobanbey/Halep) Çobanbey Tıp Fakültesi ile Çobanbey Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Kurulması Hakkında Karar” başlığıyla yayımlanan kararda, birden fazla üniversiteye kurulacak ve birden fazla üniversitede kapatılacak yüksekokul, fakülte ve enstitüler yer aldı.

Karara göre, Boğaziçi Üniversitesi’ne hukuk ve iletişim fakülteleri kurulacak.

11 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 11 üniversiteye rektör atandı.

Karara göre, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Batman Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İdris Demir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Ömer Pakiş, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Namık Ak, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Turgay Uzun atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.