Murat Yetkin yazdı: Erdoğan “Geleceğimiz Avrupa’da” diyor ama kim inanıyor?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen ay Ankara’daki Avrupa Birliği (AB) büyükelçilerine “Türkiye’nin geleceği Avrupa’da” demesinin yarattığı hem iyimserliğe hem de içinde barındırdığı çelişkilere değindi.

“AB ile geldiği son noktanın Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim, ABD ile geldiği en üst noktanın da Rusya’dan alınan S-400 füzelerine karşılık F-35 uçaklarına el konulması olması en temel sorunun güvensizlik olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Gerek Türkiye gerek ‘Batı’ karşı taraftan vaatleri somutlaştıracak somut adın görmedikçe kendisi de adım atmaya yanaşmıyor. Çünkü vaatler tek başına inandırıcı bulunmuyor.
Türkiye’nin ABD, AB ve NATO’da önemli eşiklerle karşı karşıya bulunduğu Şubat-Mart sürecinde bu inandırıcılık sorunu baş ağrıtabilir”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.