Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadıköy’deki Boğaziçi Üniversitesi eylemine katıldıkları gerekçesiyle evlerinden gözaltına alınan öğrencilerden dördü tutuklandı

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasına karşı İstanbul Kadıköy’de yapılan eyleme katıldıkları gerekçesiyle, 3 Şubat’ta evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınan altı öğrenci dün (6 Şubat) mahkemeye çıkarıldı. Dört öğrenci tutuklanırken, iki öğrencinin konutlarını terk etmemesi yönünde karar verildi.

Kartal’daki istanbul Anadolu Adliyesi’ne sabah saatlerinde getirilen öğrencilerin ifadesini alan savcılık, beş öğrenciyi tutuklama, bir öğrenciyi ise adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk etti. 

Mahkeme, dört öğrenci hakkında tutuklama kararı verirken, iki öğrenci hakkında da konutu terk etmeme ve yurtdışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı verdi. 

Öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu’yu protesto etmek için 2 Şubat’ta Kadıköy’de toplanmıştı.

Dün tutuklanan dört öğrenciyle beraber, Boğaziçi Üniversitesi eylemleri nedeniyle tutuklanan öğrenci sayısı sekiz, ev hapsi cezası verilen öğrenci sayısı ise 24 oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.