Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mektepli Galatasaraylılar’dan Boğaziçi Üniversitesi protestolarına destek

Galatasaray Lisesi ve Galatasaray Üniversitesi öğrencileriyle mezunları, Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine, öğretim üyelerine ve mezunlarına destek verdi. 1968 kişi tarafından imzalanan bir metin yayımlayan Galatasaraylılar “Boğaziçili akademisyen, öğrenci ve tüm bileşenlerinin haklı davalarında yanlarındayız” dedi.

“Galatasaraylılar Boğaziçi’nin yanında” başlığıyla yayımlanan metin şöyle:

“Biz aşağıda imzası olan, Galatasaray Lisesi ve Üniversitesinde okurmuş, Galatasaray Üniversitesinde okuyan, Galatasaray Eğitim kurumlarına emek vermiş ve vermekte olan Galatasaraylılar olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde dışarıdan rektör atanması sonrasında gelişen olayları kaygıyla izliyoruz.

– Özerk kurumlar olması gereken üniversitelerin rektörlerinin, dışarıdan atama yoluyla değil, üniversite bileşenlerince seçilerek belirlenmesini, Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin görüşü yok sayılarak yapılan rektörlük atamasının iptal edilmesini, üniversitelerde rektörlük için demokratik seçimler yapılmasını,

– Bu dayatmaya karşı haklı demokratik tepkilerini gösteren ve gelecekte ülkenin yönetiminde, siyasetinde söz sahibi olacak olan ve anayasal haklarını kullanan gençlere polis şiddetiyle karşılık verilmemesini, tutuklamalarla ya da kovuşturmalarla öğrencilerin geleceklerinin karartılmamasını,

– Antidemokratik atama sürecine itiraz eden akademisyenlerin, öğrencilerin medyada ve sosyal medyada açık hedef olarak gösterilmemesini, hedef gösteren kişi ve kurumlar için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.

Galatasaraylılar olarak, Boğaziçili akademisyen, öğrenci ve tüm bileşenlerinin haklı davalarında yanlarındayız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.