Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özge Elvan serbest bırakıldı

İstanbul-Kadıköy’deki katılmadığı bir eylemle polis tarafından ilişkilendirilerek gözaltına alınan, Berkin Elvan’ın ablası ve Medyascope çalışanı Özge Elvan, beş gün gözaltında kaldıktan sonra tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece, yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Özge Elvan, gözaltındaki beşinci gününde Kartal’daki Anadolu Adliyesi’nde yapılan savcılık sorgusunun ardından 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 32-1. maddesi uyarınca, savcının “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçlaması ve tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilmişti.

Ne olmuştu?

İstanbul-Kadıköy’de 4 Şubat 2021 Perşembe günü yapılmak istenen bir eyleme polis müdahale etmiş, 60’tan fazla kişi gözaltına alınmıştı. Avukatı Deniz Özen’in verdiği bilgiye göre o esnada eylem alanından hayli uzakta olan Özge Elvan polis tarafından durdurulmuş, ardından eylem alanının yakınına götürülerek orada gözaltına alınmıştı. 

Özge Elvan’ın kardeşi Berkin Elvan (14), Gezi olayları sırasında, evinin bulunduğu Okmeydanı’nda polisin gaz fişeği ile başından vurularak yaralanmış ve 269 günlük yaşam mücadelesinden sonra hayatını kaybetmişti. Berkin Elvan’ın ölümüne neden olan polisin yargılandığı davanın 19. duruşması 29 Ocak 2021’de İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılmış, 20. duruşma için 18 Haziran 2021 tarihi belirlenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.