Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜİK, “İşgücü Piyasası Danışma Kurulu” kurdu

Ocak 2021 enflasyon verileri açıklanmadan bir gün önce “Fiyat İstatistikleri Danışma Kurulu” kurduğunu duyuran Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2020 işsizlik verilerini açıklamadan iki gün önce de “İşgücü Piyasası Danışma Kurulu” oluşturulduğunu açıkladı.

“Uluslararası standartlarda, kullanıcı odaklı ve sürdürülebilir bir istatistik sistemi kurma vizyonu ile Türkiye İstatistik Sistemi’ndeki tüm verilerin karşılaştırılabilirliğini, tutarlılığını temin etmek ve üretilen tüm verilerin entegrasyonunu sağlamak amacıyla 2021 yılı Ocak ayında  ‘İşgücü Piyasası Danışma Kurulu’ oluşturulmuştur” denilen TÜİK açıklamasında, kurulun ilk kez 4 Şubat 2021 Perşembe günü toplandığı kaydedildi. TÜİK, kurulun “uluslararası norm ve standartlar çerçevesinde hesaplanmakta olan işgücü piyasasına ilişkin göstergelerin, ülke koşullarını en iyi yansıtacak şekilde ele alınması ve geliştirilmesinin yanı sıra veri derleme, işleme, yayımlama ve iletişim süreçlerine de önemli katkılar sağlayacağını” düşünüyor. 

Toplantı tutanaklarına ve ilgili dokümanlara TÜİK internet sayfasından erişilebileceği belirtilen kurul şu kurum ve kişilerden oluşuyor:

TÜİK İŞGÜCÜ PİYASASI DANIŞMA KURULU

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.