Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Kupası’nda ilk yarı finalist, Fenerbahçe’yi eleyen Başakşehir oldu

Türkiye Kupası çeyrek finali maçında Fenerbahçe, kendi evinde Süper Lig’de zor günler geçiren Medipol Başakşehir’i konuk etti. Uzatmalara giden karşılaşmayı 2-1’lik skor ile kazanan Aykut Kocaman’ın Başakşehir’i, yarı final biletini kapan ekip oldu.

Fenerbahçe’nin Medipol Başakşehir’i ağırladığı çeyrek final mücadelesinin ilk 20 dakikası golsüz eşitsizlik ile geçildi. İki ekip, mücadelenin bu dakikalarında temkinli bir futbol oynadı ve net gol pozisyonlarına giremedi.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli pozisyonu 21. dakikada konuk ekipten geldi. Savunmayı eksik yakalayan Başakşehir, Deniz Türüç’ün ceza sahasının hemen üzerinden vurduğu şut ile gole yaklaştı. Deniz’in şutunu, Fenerbahçe kalecisi Harun Tekin kurtardı.

Medipol Başakşehir, 41. dakikada öne geçti. Fenerbahçeli Caner Erkin’in hatalı pası sonucu hızlı atağa kalkan Junior Fernandes, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruş ile takımını Kadıköy deplasmanında 1-0 öne geçirdi. Pozisyonun en başında Başakşehir’in hızlı atağını kesmek için Deniz Türüç’e faul yapan Fenerbahçe’nin Uruguaylı stoperi Lemos, bu müdahale sonrasında Fırat Aydınus tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinin ilk yarısını Medipol Başakşehir, Fenerbahçe karşısında 41. dakikada Junior Fernandes’in ayağından bulduğu gol ile 1-0 önde tamamladı.

Sarı-lacivertliler, ikinci yarıya üç oyuncu değişikliği ile başladı. Mesut Özil, Serdar Aziz ve Osayi-Samuel oyuna girerken Sinan Gümüş, Mame Thiam ve Caner Erkin oyundan çıkan isimler oldu.

İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümü Fenerbahçe’nin hücum girişimlerine sahne oldu. Sarı-lacivertliler yapılan bu girişimlerden önemli bir pozisyon üretemedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, 60. dakikada Enner Valencia’yı Ferdi Kadıoğlu’nun yerine oyuna dahil ederek takımı adına dördüncü değişikliğini de yaptı.

Fenerbahçe, aradığı golü 71. dakikada Enner Valencia ile buldu. Medipol Başakşehir’in kullandığı köşe vuruşunu önce sarı-lacivertli savunma oyuncuları uzaklaştırdı. Ardından topla buluşan Osayi-Samuel’in uzun pasında haraketlenen Cisse meşin yuvarlağı kafası ile Valencia’ya indirdi. Valencia ise rakibini geçerek düzgün bir vuruşla takımının eşitlik sayısını kaydetti.

Fenerbahçe ile Başakşehir, 90 dakika sonunda 1-1’lik  beraberliği bozamayınca mücadele uzatmalara gitti.

Medipol Başakşehir uzatma dakikalarının hemen başında golü buldu ve karşılaşmada 2-1 öne geçti. Crivelli’nin harika pası ile buluşan Gulbrandsen’nin yapmış olduğu orta şut karşımı vuruş, Fenerbahçe ağları ile buluştu.


Mücadelenin ilk uzatma devresini Medipol Başakşehir, Gulbrandsen’nin 96. dakikada attığı golle önde kapattı. Karşılaşmanın ikinci uzatma devresinde 2-1’lik üstünlüğünü koruyan Başakşehir, maçın uzun bir bölümüde bir kişi eksik oynayan Fenerbahçe’yi eleyerek adını yarı finale yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek final heyecanı Galatasaray ile Aytemiz Alanyaspor arasında bu akşam saat 20.45’te oynanacak karşılaşma ile devam edecek. Medipol Başakşehir’in rakibini belirleyecek karşılaşmada ise Konyaspor, Beşiktaş’ı perşembe günü sahasında ağırlayacak. Bu karşılaşmanın öncesinde oynanacak Sivasspor-Antalyaspor mücadelesinin galibi de Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasının galibi ile yarı finalde eşleşecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.