Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üniversite öğrencilerinin kaldığı apart evler için “fuhuş evi” diyen Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında “halkın bir kesimini aşağılamak” suçlamasıyla dava açıldı

Üniversite öğrencilerinin kaldığı apart daireler için “fuhuş evi” benzetmesinde bulunan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na “halkın bir kesimini aşağılamak” suçlamasıyla dava açıldı.

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Sofuoğlu, TCK 216/2. maddesi kapsamında “halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçlamasıyla, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Sofuoğlu’nun katıldığı televizyon programındaki konuşma kayıtları incelenmiş ve yapılan hukuki değerlendirmede suç unsuru tespit edilerek, soruşturma başlatılmıştı. 

Ne olmuştu?

Daha önce Sultan II. Abdulhamid için “Google’ı kullanan, ilk icat eden kişi” sözleriyle gündeme gelen Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, üniversite öğrencilerinin kaldığı apart daireler için “Sayın Cumhurbaşkanımız da vurguladı. Neredeyse fuhuş evleri” demişti. Sabri Balaman’ın sunduğu Akit TV’deki “Derin Kutu” adlı programa konuk olan Sofuoğlu, Z kuşağını “hedonist” (hazcı) olmakla suçlayıp, üniversitedeki derslere katılımın da düşük olduğunu söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.