Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cazın efsane isimlerinden Chick Corea, 79 yaşında hayatını kaybetti

İspanyol asıllı ABD’li caz piyanisti Chick Corea, 9 Şubat Salı günü hayata gözlerini yumdu. Son olarak 2020 yılında yeni bir albüm yayınlayan ve 23 kez Grammy ödülü kazanan 79 yaşındaki Corea’nın, nadir görülen bir kanser tipine yakalandığı belirtildi.

Caz müziğinin efsane isimlerinden biri olarak gösterilen Corea’nın Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Florida eyaletindeki evinde hayatını kaybettiği açıklanırken Corea’nın kişisel internet sitesinde, 79 yaşındaki caz efsanesinin ölüm sebebinin nadir görülen bir tür kanser olduğu belirtildi.  

İnternet sitesinin yanı sıra, Corea’nın diğer sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir yazıda, “Chick, hayatı ve kariyeri boyunca yeni bir şey yaratmanın özgürlüğünden ve eğlencesinden zevk aldı. O, sevilen bir koca ve babaydı. Birçokları için de harika bir akıl hocası ve arkadaş oldu. Dünyayı gezerek geçirdiği on yıllar boyunca milyonlarca insanın hayatına dokundu ve onlara ilham verdi” denildi.

Çok yönlü bir müzisyen olan Corea, 1960’larda Miles Davis’in müzik grubunda yer aldı ve grupla birlikte In a Silent Way, Bitches Brew, A Tribute to Jack Johnson ve On the Corner gibi önemli albümlere imza attı. Akustik piyanoya olan tutkusunu hiç kaybetmemesine rağmen Miles Davis’in In a Silent Way albümünde çaldığı elektronik piyano, Corea’ya ayrı bir vizyon kazandırdı. 

İspanyol asıllı Corea, 1971 yılında Return to Forever grubunu kurarak kariyerine caz-füzyon müziğini, dönemin İspanyol ve Latin ezgileriyle birleştirerek devam etti. Return to Forever, kurulduğu döneminin en popüler enstrümantal müzik grubu oldu. 

1970’li yılların sonuna kadar unutulmaz turneler ve konserlerle kariyerini renklendiren sanatçı, hayatının son yıllarına kadar öğrenmeye, öğretmeye ve üretmeye devam etti.

2013 yılında genç müzisyenlere de yer verdiği “The Vigil” ve “Trilogy” isimli iki yeni albüm çıkaran Corea, bu albümlerle büyük beğeni topladı. The Vigil albümü “En iyi Latin caz” kategorisinde Grammy ödülünü kazandı. 23 kez Grammy ödülü almaya hak kazanan Corea, ödüle en çok aday gösterilen dördüncü sanatçı oldu. 

Derleyen: Hande Sena Kandemir

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.