Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yale Üniversitesi öğrencisi cinayete kurban gitti, katilin bir MIT öğrencisi olduğu düşünülüyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), ülkenin önde gelen eğitim kurumlarından Yale Üniversitesi’nin öğrencisi Kevin Jiang (27), geçen cumartesi günü arabasının yanında silahla vurularak öldürüldü. New Heaven polisi, suça karışan “silahlı ve tehlikeli” kişiyi aradıklarını ve bu kişinin ülkenin başka bir önemli eğitim kurumu olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) öğrencisi Qinxuan Pan (29) olabileceğini açıkladı. Soruşturma hakkında detaylı bilgi vermeyen polis, Pan’ın cinayet sırasında Jiang’ın öldürüldüğü bölgeye yakın bir yerde olduğunu düşündüklerini söyledi.  

Cinayete kurban giden Yale Üniversitesi öğrencisi Kevin Jiang

ABD’nin Connecticut eyaletinin New Haven kentinde bulunan ve ülkenin önde gelen eğitim kurumlarından olan Yale Üniversitesi’nin yüksek lisans öğrencilerinden Kevin Jiang (27), geçen cumartesi (6 Şubat) okulun kampüsüne gitmek üzere evinden ayrıldığı sırada arabasının yanında silahla vurularak öldürüldü. New Haven polisi, şüphelileri hâlâ aradıklarını belirterek, cinayeti Massachusetts eyaletinde bulunan ve yine ABD’nin en prestijli üniversitelerinden olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nün (MIT) yüksek lisans öğrencilerinden Qinxuan Pan’ın (29) işlemiş olabileceğini açıkladı.

Cinayetin şüphelilerinden Qinxuan Pan

Devam eden soruşturmayı gerekçe gösteren New Haven polisi, bahsi geçen kişiler arasındaki bağlantılara yönelik herhangi bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşmadı. Fakat New Haven Polis Şefi Otoniel Reyes, cinayet anında Qinxuan Pan’ın bölgeye yakın bir konumda olduğuna inandıklarını belirtti. Şef Reyes, çarşamba günü (10 Şubat) yaptığı açıklamada, “Cinayeti en ince ayrıntısına kadar araştırıyoruz” dedi. 

Connecticut’un en kalabalık şehri olan New Haven’de son zamanlarda şiddet olaylarında keskin bir artış yaşanıyor. Bu artışın koronavirüs salgının yarattığı ekonomik sıkıntılar ile bağlantılı olduğu düşünülürken Jiang’ın öldürülmesi, Yale Üniversitesi öğrencisi olması nedeniyle medyada büyük bir yankı uyandırdı. Yale Üniversitesi Rektörü Peter Salovey, Jiang’ın öldürülmesiyle okulun duyduğu üzüntüyü şöyle dile getirdi: “Bu kayıp, olağanüstü bir genç adamın kaybıdır. Jiang, yeteneklerini dünyayı geliştirmek adına kullanmak için kararlıydı.”

Yale Üniversitesi Çevre Bilimi Bölümü’nün yüksek lisans programında son sınıf öğrencisi olan ve geçen hafta nişanlanan Jiang, 14 Şubat günü de doğum gününü kutlayacaktı. Cinayetteki dikkat çeken detaylardan biri de Jiang’ın nişanlısı Zion Perry’nin cinayet şüphelilerden Qinxuan Pan ile bir dönem aynı okulda okuması.

Jiang ve kız arkadaşı Zion Perry

Polis, geçmişte çeşitli suçlara karışan cinayet şüphelisi Pan’a ise evinde ulaşılamadı. Pan’ın son olarak dün (11 Şubat) Georgia eyaletinde siyah bir sırt çantası ile görüldüğü öne sürüldü.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.