Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hayatını kaybetti

Koronavirüs nedeniyle kaldırıldığı hastanede yaklaşık üç aydır tedavi gören eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 76 yaşında yaşamını yitirdi.

Mimar, iş insanı ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etti. 76 yaşındaki Topbaş, yaklaşık üç ay önce koronavirüse yakalanmış ve yoğun bakıma kaldırılmıştı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık sosyal medya hesabından, Topbaş’ın oğlu Ömer Topbaş ile konuştuğunu yazdı. Işık, “Az önce Kadir Topbaş’ın oğlu Ömer Topbaş’la konuştum, ‘Babam covidi atlattı ama sonrasında bağışıklığın düşmesiyle çoklu organ yetmezliği gelişti ve tekrar yoğun bakıma alındı. 30 dakika önce de babamı kaybettik’ dedi. Allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin” paylaşımında bulundu.

Topbaş, ilk kez 2004 yılındaki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde de başkan seçilen Topbaş, 2017 yılında belediye başkanlığından istifa etmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.