Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı görevinden alındı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Muhammed Cahit Şirin görevinden alındı. TÜİK Başkanlığı’na vekaleten, Şirin’in yardımcısı Ahmet Kürşad Dosdoğru atandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın özel kalem müdürlüğünü yapmış olan Elif Esen’in eşi Muhammed Cahit Şirin, kurumda başkan yardımcısı iken 22 Mayıs 2020’de vekaleten TÜİK Başkanlığı’na atanmıştı. Bu atamadan iki hafta sonra da İstanbul ve Bursa dahil TÜİK’in on bölge müdürü görevden alınmıştı.

TÜİK’in yeni vekil başkanı Ahmet Kürşad Dosdoğru, kurumun yeni oluşturduğu “Fiyat İstatistikleri Danışma Kurulu” ile “İşgücü Piyasası Danışma Kurulu”nun da yürütücüsüydü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.