Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan bir ilk: “Türkiye’nin dizel otobüslerden dönüştürülmüş ilk yüzde yüz elektrikli otobüs projesi”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kullanım süresi dolmuş toplu taşıma araçlarını yüzde yüz elektrikli otobüse dönüştürerek ekonomiye kazandıracak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Yavaş, bu proje ile Türkiye’de bir ilke de imza atmış olacak. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kullanım süresi dolmuş toplu taşıma araçlarını yüzde yüz elektrikli otobüse dönüştürerek ekonomiye kazandıracak yeni bir projeyi hayata geçiriyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iştiraki BELKA A.Ş. tarafından dizel otobüslerden dönüştürülen ve Avrupa Birliği (AB) standartlarında testleri başarıyla geçen otobüsler, “Türkiye’nin ilk dönüştürülmüş yüzde yüz elektrikli otobüsleri” olacak.

Yavaş’ın, 16 Şubat 2021 Salı günü (bugün) saat 11.00’de ABB binasının önünde yapacağı belirtilen proje tanıtımının ise olumsuz hava koşulları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.