Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Ali Kayalar yazdı: “Binali Yıldırım, Erdoğan’ın konuşmasına dört yıl önce nasıl ulaştı?”

Gazeteci Ali Kayalar, YetkinReport’ta çıkan yazısında, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün (16 Şubat) “Bizim Yunus Yılı Açılış Töreni”nde yaptığı konuşmanın bir bölümünün, bugün AKP İzmir Milletvekili olan eski Başbakan Binali Yıldırım’ın dört yıl önce yaptığı konuşmayla aynı olmasını değerlendirdi.

“Erdoğan’ın, Binali Yıldırım’ın konuşmasını aldığı iddiası abestir” diyen Kayalar şunları yazdı: “2017 yılının Ağustos ayında, yani darbe girişiminden bir yıl sonraki Türkçe Yaz Okulları kapanış töreni için bir davet geldi çalıştığım gazeteye. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde… Milletin sarayındaydık, Erdoğan konuşacaktı ama program değişti, onun yerine Başbakan Binali Yıldırım çıkacak dediler. İşte o andan itibaren misafir çocuklara eşlik eden Yavuz Bingöl’ün bet bağlaması daha da bet çınlamaya başladı kulağımıza. Fakat Binali Yıldırım da gecikince, sahneye Numan Kurtulmuş çıktı. Neyse ki Yıldırım son dakikalara yetişerek onun ‘icraatın içinden’ konuşmasını böldü. Kürsüyü kurcaladı. Biraz önceki konuşmacıların notlarını buldu, kendine has şakalarını yaptı. Ne olduysa orada oldu. Belli ki o kağıtlar arasında Erdoğan’ın neredeyse dört sene sonra yapacağı konuşmanın metni karışmıştı! (Bakın burası mevcut hükümetin ne kadar planlı programlı çalıştığını göstermesi açısından çok önemli, konuşmalar yıllar önceden yazılıyor.) Bu da kanıtlıyor ki Erdoğan’ın Binali Yıldırım’ın konuşmasını aldığı iddiası abestir. Aslında Erdoğan’ın konuşması Binali Yıldırım tarafından kullanılmıştır. Ortada bir kandırma, aldanma varsa mağdur Erdoğan’dır. Binali Yıldırım’ın ise zaten yıllardır Erdoğan’ın konuşmalarını seslendirdiği iddiası art niyetlidir.”

Ali Kayalar‘in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.