Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, Türkiye hükümet yetkililerinin hesaplarına “Devlet görevlisi” etiketi koydu

Sosyal medya platformu Twitter, yeni yaptığı güncellemeyle beraber bazı hükümet yetkililerinin hesaplarına “Devlet görevlisi” etiketi koydu. Twitter’dan yapılan açıklamada, uygulamanın belirli resmi devlet temsilcileri, devlete bağlı medya kuruluşları ve bu kuruluşlarla yakından ilişkili kişiler tarafından kontrol edilen hesaplar hakkında bilgi vermesi için yapıldığı belirtildi. 

Twitter tarafından yeni başlatılan uygulama sonrası, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘nun hesabına “Devlet görevlisi”, Cumhurbaşkanlığı resmi hesabına ise “Türkiye devlet kurumu” etiketi koyuldu.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Cumhurbaşkanlığı resmi hesabı

Twitter’ın şu an için sadece Cumhurbaşkanlığı içerisinde faaliyet yürüten birim ve kişilere bu uygulamayı yaptığı görülürken, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), hükümet yetkilileri ve bakanlarda bu uygulamaya henüz geçilmediği görüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.