Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Genel-İş Sendikası üyeleri, Ataşehir Belediyesi taleplerini karşılamazsa greve gidecek: “İşçiler yıllardır geçinemiyor, gelin bu sözleşmeyi masada bitirelim”

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası ile İstanbul-Ataşehir Belediyesi arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler, talepleri karşılanmadığı takdirde 2 Mart’ta greve çıkacaklarına dair kararı belediye binasına astı. 

Grev kararını asmak için Ataşehir Belediyesi’nin önüne gelen işçiler adına yapılan açıklamayı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan okudu. “Umuyoruz ki bu sözleşme greve gitmeden masada biter, herkes mutlu bir şekilde işine devam eder” diyen Arıkan, belediye işçilerinin yıllardır taşeron şirketlerde açlık sınırı altındaki ücretlerle çalıştığını, belediye şirketlerinin de aynen taşeron şirketler gibi davrandığına dikkat çekti. Arıkan, “Yıllardır taşeron zulmü altında, açlık sınırının altındaki ücretlerle ayakta kalmaya çalışıyoruz. Artık evimize ekmek götürmekte zorlanıyoruz. İlk defa taşeron şirketlerden çıktığımızı düşündük ve belediye şirketlerine geçtik. Ama yine bize açlık kaldı, yine yokluk düştü’’ dedi. 

TİS görüşmelerindeki taleplerin karşılanamaz talepler olmadığını söyleyen Arıkan, “Talepler işçinin mücadelesiyle belli bir noktaya gelecektir’’ diye konuştu.  

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin kendilerini aradığını belirten Arıkan, açıklamanın sonunda İlgezdi’ye şöyle seslendi: “İşçi yıllardır kayıplar yaşıyor, geçinemiyor. Gelin bu sözleşmeyi masada bitirelim.”

İşçiler, taleplerinin karşılanmaması halinde 2 Mart’ta greve çıkacakları kararının yazılı olduğu kağıdı, açıklama sonrasında belediye binasına astı. Ataşehir Belediyesi önünde toplanan işçilere Kadıköy, Maltepe ve Kartal belediyelerinden işçiler de destek verdi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.