Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: NATO’da S-400’ler değil ama Irak operasyonu konuşuldu

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, 17-18 Şubat günlerinde düzenlenen NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın gündemini ve toplantıda yaşanan gelişmeleri ele aldı.

“NATO Savunma Bakanlarının 17-18 Şubat toplantısı Türkiye’nin Batı ile ilişkileri bakımından önem taşıyordu. Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füzeleri satın almasına misilleme olarak ABD’nin Türkiye’yi -ortağı olduğu- F-35 savaş uçağı programından çıkarıp uçaklarına el koyması NATO’nun ortak savunma sorunuydu. Bu toplantıysa ABD’de Joe Biden’ın iktidara gelmesi ardından yapılan ilk NATO toplantısıydı. Bu toplantıda ABD ile Türkiye arasında yaşanabilecek bir gerilimin Türkiye’nin dış politikası olduğu kadar ekonomisini de etkileyeceği yorumları vardı. Oysa NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, savunma bakanlarının bu toplantıda S-400/F-35 krizini görüşmediğini duyurdu. Ama Irak konuşulmuştu. Irak, sadece Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Irak topraklarındaki Gara harekâtında PKK’nın daha önceden kaçırıp alıkoyduğu 13 Türk güvenlik görevlisini öldürmesini gündeme getirmesi nedeniyle değil. Daha çok NATO’nun Irak operasyonunu genişletme kararı nedeniyle de” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.